Viktigt att ha ett praktiskt kök

Köket är det av hemmets alla rum där avvägningen mellan funktionalitet och estetik är som viktigast. Hjärtat i köket är köksbänken, men ett annat viktigt koncept att känna till är det som kallas för ”kökstriangeln”.

Ett av kökets viktigaste beståndsdelar är förstås själva köksbänken. Det är ju som bekant den yta där allt köksarbete sker. En snygg skiva i komposit är att rekommendera som en bra avvägning mellan praktisk funktion och utseende. När du är barnfri är det lätt att känna att stil går före det praktiska. Du vill helst ha ett hem som uppfyller dina egna estetiska krav. För de flesta ger den prioriteringen vika när de får barn, då blir praktiska överväganden med ens mycket mer påtagliga. Som Anders Öfvergård, mest känd som Arga Snickaren sagt:

”I mitt kök ska det vara nära till allt”.

Det är en bra tanke för vem som helst att bära med sig vid planeringen av ett kök.

Fler tips för ett snyggt och praktiskt kök

Ett tips som både är snyggt och praktiskt är att använda sig av öppna hyllplan istället för de klassiska köksskåpen för förvaring av vardagsporslinet. Det är en funktionell lösning av det slag som klassisk köksdesign handlar om. Kunskap om den så kallade ”kökstriangeln” som beskriver förhållandet mellan diskhon, kylen och spisen är nyckeln som ligger till grund för varje lyckad kökslayout. Med huvudet på skaft och tipsen du lärt dig hittills kommer du lyckas få ett kök det är trevligt att vistas i och enkelt att arbeta i.