Så inreder du barnsäkert

Barn är nyfikna och utforskar allt genom att klämma och smaka. Med barnsäkra prylar kan du enkelt göra hemmet mer barnsäkert. Vissa områden är det viktigt att vara extra uppmärksam med.

I ett vanligt hem finns det massor med faror för små barn. Elektricitet, dörrar, trappor och mycket annat kan orsaka olyckor i hemmet. Det finns dock en hel del smarta prylar som du kan inreda hemmet med. Barnsäkra föremål förebygger olyckor och gör att du som förälder kan slappna av mer. Här kan du läsa mer om vilka prylar du bör införskaffa samt övriga tips på hur du minimera riskerna i hemmet.

Köp barnsäkra prylar

Little,African-american,Baby,Playing,With,Detergents,At,Home.,Child,InBarn älskar att utforska och känna på allt. Med små barn i hushållet behövs det små justeringar för att göra hemmet säkert. Med smarta prylar behöver du inte byta ut varenda möbel, utan istället kan du anpassa den nuvarande inredningen. Exempelvis kan du köpa olika sorters klämskydd och hörnskydd så att barnet inte gör sig illa på vassa kanter eller klämmer sig i luckor och dörrar. Hos homesafety.se hittar du många smarta prylar som hjälper dig att barnsäkra hemmet utan att du behöver ändra särskilt mycket. De är specialiserade på barnsäkra produkter och har hjälpt många hushåll att bli mer barnsäkra. Du hittar bland annat följande på barnsäkra prylar:

  • Trappgrindar för att skydda barnet från att trilla nedför trappan.
  • Hörn – och kantskydd för att skydda barnet från vassa kanter.
  • Lås och spärrar för att hindra barnet att öppna luckor och utrymmen med farliga föremål.
  • Tippskydd för att sätta fast dina möbler och inredning.

Göm farorna & minimera riskerna

Hemmet är som sagt fullt av faror, men vissa områden och utrymmen är farligare än andra. Du bör gå igenom hemmet rum för rum och vara särskilt uppmärksam med elektricitet, spis och höjder.

Elektricitet

El är farligt även för vuxna, men små barn har inte lärt sig elsäkerhet än. Nästan 300 barn måste årligen uppsöka sjukhus på grund av elolyckor. Var därför noga med att skydda alla kontakter med petskydd eller kontaktskydd samt plocka bort farliga kablar.

Spis & Ugn

Den varma spisen bör barnsäkras med tippskydd, luckspärr och hällskydd för att undvika att barnet råkar komma åt den.

Trappor & Höga höjder

Barnsäkra alla höjder, inklusive räcken och balkongen, men barngrindar. Var noga med att sätta fast grinden ordentligt och stäng alltid grinden.