Låt bebisen krypa på nyslipat trägolv

Det är inte bara prylar, eluttag och möbler som är viktiga att se över när det gäller din bebis säkerhet i hemmet. En liten bebis som börjar röra sig fritt på öppna golvytor kan lätt göra sig illa om underlaget inte är jämnt och fint.

Trä är ett klassiskt material till golv i bostäder och tack vare sina gynnsamma egenskaper är det en en stor favorit bland svenska hushåll. Men finns det risker med ett trägolv när det kommer till krypande bebisar? Häng med så ger vi dig tips på ett perfekt och säkert ”krypunderlag”.

Trägolv – det mest hållbara alternativet

När det gäller golvets hållbarhet är trä utan tvekan det bästa alternativet. Det kan faktiskt hålla upp emot 40-50 år om det sköts och underhålls på rätt sätt. Ett naturligt material som dessutom gör sig vackrare med åren som går.

Det går att få ett gammalt trägolv att bli som nytt genom att slipa underlaget. För att garantera ett förstklassigt resultat gäller det att anlita rätt golvfirma. I storstäder som Stockholm vimlar det av aktörer inom golvslipning och golvläggning, vilket gör det svårt att lita på att rätt firma anlitas. Ett tips från coachen är att kontakta golvslipning Stockholm för att få fina golv hemma. Ett trägolv i gott skick är dessutom mjukt och behagligt att krypa på för bebisen och föräldrar slipper oroa sig för stickor. Ett nyslipat trägolv skiner som om det vore nylagt.

  • Hållbart och tåligt
  • Vackrare med åren
  • Nyslipning gör golvet krypvänligt

Att ge sig på nyslipning av trägolv på egen hand är inget att rekommendera eftersom jobbet kräver både precision och erfarenhet. Det är värt att betala för att få trägolvet som nytt och framför allt tryggt och säkert för bebisen att krypa på. Efter att ha slipat upp gamla trägolv gäller det att underhålla golvet på rätt sätt. Tänk exempelvis på att trä är ett naturmaterial, vilket innebär att golvet lätt kan krympa och svälla beroende på luftfuktigheten. Se till att ha en rimlig inomhustemperatur i det rum du har trägolv. En tumregel är att fuktigheten bör ligga någonstans mellan 30 och 60 procent. Mer tips om hur du skapar ett barnvänligt hem kan du läsa mer om här.