Så sätter du guldkant på barnkalaset

Att ha barnkalas hemma är roligt för både barn och föräldrar. Det kräver dock lite förberedelser, både med tanke på mat, dryck, fika och snacks och på aktiviteter. Kanske vill barnet också ha något speciellt tema på kalaset?

Ett första tips för kalaset är att hyra en perfekt stämningshöjare https://www.bergamunken.com/hyra-popcornmaskin/ i form av en popcornmaskin från Bergamunken. Popcornmaskinen är spännande att titta på för barnen. Alla gäster kommer garanterat i feststämning när de kliver innanför dörren och känner den härliga popcorndoften. Förutom att den färgglada popcornmaskinen är spännande och sätter guldkant på kalaset så är popcorn riktigt bra festsnacks. Det är nyttigare än chips och godis och dessutom är popcorn något som de flesta allergiker tål, t.ex. om man är mjölkallergisk.

Tips för ett lyckat barnkalas

Övriga tips för kalaset är att lyssna på vad ditt barn vill och tycker om. Ett tema i form av barnets favoritdjur/-figurer/-superhjältar är roligt. Mat, fika och dekorationer, och kanske även några kalaslekar kan anpassas till temat. Har barnet inget favorittema så kanske det kan passa med cirkus- eller tivolitema för att matcha popcornmaskinen?

När ni väljer kalaslekar kan du låta barnen tävla tillsammans mot er vuxna så blir det inte lika lätt bråk mellan barnen. Erbjud också gärna en lite lugnare pysselhörna samt ha en film eller streamingserie i beredskap som födelsedagsbarnet fått välja i förväg. På det sättet finns det alltid något att göra och möjlighet att lugna ned energin lite om det behövs.

” Fiskdammen är ett måste på kalas”

Det skriver Expressen i en artikel om tips för barnkalas så missa inte att ge varje gäst en påse med godis/snacks eller liten leksak när de går hem som ett minne av kalaset!