Därför ska du gifta dig

Giftermål är en symbol för kärleken och visar att två personer hör ihop. Men det finns också ekonomiska fördelar med att gifta sig, speciellt om det finns gemensamma barn. När du är gift är det du som ärver din make/maka och inte barnen.

Brudpar som håller i två vigselringarNär du har hittat kärleken i ditt liv och ni två har bestämt er för att skaffa barn kan det vara en bra idé att fundera över giftermål. Det finns flera fördelar med att vara gifta den dagen ni får barn. Men även om det finns många juridiska fördelar ska du och din partner såklart gifta er för kärlekens skull. För att hylla er kärlek är ett tips att lägga pengar på fina ringar, Efva Attling designar magiska vigselringar som du med stor sannolikhet inte kommer bli besviken på. Hon har designat ringar i över 20 år och det finns en ring för alla smaker.

Investera i fina vigselringar

Det är bättre att lägga lite mer pengar på ringarna ni ska bära varje dag än på själva bröllopet. Gå in på Efva Attlings hemsida och kika på hennes ringar. Gör det med fördel tillsammans med din sambo och om du vill överraska med ett frieri finns det möjlighet att låna provisoriska ringar för att sedan välja ut ringarna som speglar just era personligheter.

Spara pengar på bröllopet

Bröllop kan bli en riktig kostsam historia men genom att planera och prioritera går det att spara mycket pengar. Att köpa en begagnad eller hyra en bröllopsklänning är ett sätt att minska på kostnaderna. Att ha en intim middag med det närmaste istället för en stor fest är en annan sak som minskar belastningen på ekonomin. Det viktiga är att du och din partner gör det som passar er bäst. Innan ni gifter er kan det också vara en bra idé att prata om ekonomi och hur ni ser på pengar.

Arv och giftermål

En stor fördel med att vara gift när du har barn är att du ärver din äkta hälft. Om ni inte är gifta är det barnen som ärver den föräldern som går bort vilket kan resultera i stora negativa konsekvenser för den som är kvar.