Så blir separationen smidig

Att separera är sällan en enkel eller speciellt trevlig historia och det är mycket lätt hänt att det uppstår konflikter. Om du är oense med din före detta partner och det är barn inblandade kan det vara en god idé att anlita en advokat. En advokat kan även vara behjälplig med bodelningen.

Ceo,Owner,Leader,Company,Staff,Member,Portrait,,Possibly,Finance,,Accountant,Ibland blir det inte som tänkt och en separationen är ett faktum. Att separera är en stor och energikrävande process och det är inte alltid det går smidigt. Om det finns barn med i bilden och du är oense med din före detta partner kan det vara en bra idé att kontakta en familjeadvokat som är expert på familjerätt. Om du vill ha en bra advokat ska du kolla in Landerdahl familjeadvokat som är en bra advokatbyrå som är inriktad på bland annat familjerätt. En advokat kan vara behjälplig oavsett om ni varit sambo eller gifta. Det är olika lagar och regler som gäller om du varit sambo eller äkta makar. Ibland kan det vara skönt att ha en part som kan medla och som har tillräckligt med kunskap inom området om ni absolut inte kommer överens. Om du ska anlita en advokat eller jurist är det viktigt att den är expert inom just familjerätt för att få rätt hjälp.

En familjeadvokat kan hjälpa till med:

  • Bodelning
  • Vårdnad om barn
  • Underhållsbidrag

Sätt barnen främst

Om ni inte riktigt kommer överens om bodelning kan det behövas hjälp av ett proffs. Vid samboskap delas bohaget som införskaffat tillsammans lika. Om du varit gift delas i regel allt upp i två lika stora delar om det inte finns något äktenskapsförord. Ett bodelningsavtal är något en advokat eller jurist kan hjälpa till med. Det finns ingen generell blankett för bodelningsavtal men banken kräver ofta ett sådant om du ska söka ett nytt bolån och därför ska du ta hjälp med det. Om ni har barn och är oense om vårdnaden kan du vända dig till kommunen för att få stöd. Om det blir en vårdnadstvist i Tingsrätten är det bra att ha ett professionellt ombud. Om barn är inblandade är det viktigt att du och din före detta partner gör allt för att lösa eventuella konflikter. Tänk på vad som blir bäst ur barnets perspektiv.