Barnfamilj – Underlätta vardagen med en städfirma

Har du börjat fundera på om det är dags att anlita en städfirma? Idag är det mycket vanligt att människor, speciellt barnfamiljer, börjar att titta närmare på det här alternativet. Det är helt enkelt väldigt svårt att hinna med vardagen som den är och att då även behöva hantera städning av hemmet är inte det lättaste.

Det finns många riktigt bra städfirmor som du kan använda dig av. En städfirma kan hjälpa dig med lättare städning i hemmet, så kallad vardagsstädning, men de kan även hjälpa dig med storstädningar med jämna mellanrum. Fördelarna är helt klart många. Den främsta är naturligtvis att du slipper utföra städningen i hemmet själv och det andra är att du får mer tid över till annat. Många föräldrar lägger stor vikt i att få så mycket tid över till sina barn som möjligt. Kvalitetstid med familjen är avgörande för välmåendet. Genom att anlita en städfirma i Stockholm kan du lyckas med detta hur snabbt som helst!

Vad kan en städfirma hjälpa dig med?

Alla städfirmor fungerar på olika sätt och har därmed även olika städinstruktioner i bakfickan. Vissa arbetar efter färdiga schema och andra arbetar utifrån kundens egna önskemål. Det vanligaste är att städfirman hjälper dig med nedanstående moment.

  • Dammsugning och moppning av golv
  • Rengöring av fria ytor så som diskbänk, hyllor, fönsterbrädor
  • Rengöring av handfat och toalett, putsning av speglar
  • In- och utplock av diskmaskin samt bära ut sopor.

Det finns naturligtvis många fler moment än ovanstående och i många fall kan du och städfirman själva komma överens om en städrutin som passar dig. Hör dig för om det är du eller företaget som ska stå för städmaterialet.

Hur ofta behövs städning?

Om du lever tillsammans med barn så är du säkerligen redan medveten om att det blir smutsigt mycket snabbare än om du hade levt ensam eller tillsammans med en annan vuxen människa. Det betyder i sin tur att du kan vara i behov av en mer frekvent städning. Det är inte helt ovanligt att barnfamiljer satsar på städning varje vecka, men även varannan vecka är vanligt förekommande. Allt hänger på vad det är för standard som du själv har.

Använd dig av RUT-avdraget

Mer tid över till barnen, mer tid till roligheter eller bara möjlighet att slappa i soffan mycket oftare? Allt detta är riktigt bra fördelar och anledning nog för dig att anlita en städfirma, men har du verkligen råd? Ja, sanningen är att det finns ytterligare en stor fördel med att idag ta städhjälp i hemmet och det är RUT-avdraget. RUT-avdraget är något som alla människor som är folkbokförda i Sverige har tillgång till. Du måste dock se till att också ha en taxerad inkomst. Med hjälp av RUT-avdraget kan du se till att kostnaderna för städningen halveras. Du behöver alltså inte betala det fullständiga beloppet. Är ni flera vuxna med taxerad inkomst i hushållet har ni möjlighet att använda upp bådas avdrag. Varje år fylls avdraget på igen och du kan bruka samma belopp.