Försäkringarna du behöver för din familj

Att skaffa en ny försäkring kan lätt upplevas som att kliva in i en djungel. Alla typer av hemförsäkringar ser tillslut likadana ut och det är svårt att uttyda vad de finstilta skillnaderna egentligen betyder i praktiken. Nu finns en ny typ av försäkringar som kan kallas för dynamiska eller aktiva försäkringar. Försäkringar som uppdateras baserade på dina och din familjs förutsättningar.

Att se till att försäkringarna täcker alla olyckshändelser en familj kan tänkas råka ut för är viktigt. Samtidigt kan det också vara besvärligt att sammanfoga olika försäkringar på ett optimalt sätt. Olika försäkringar kan överlappa varandra, eller så lämnar de små hål som kan bli nog så kostsamma när olyckan är framme. Nu finns det dock en ny form av aktiva försäkringar som på ett dynamiskt sätt anpassar sig till din familjs förutsättningar.

Vad säger experterna?

Det spelar ingen roll vilken försäkringsexpert du frågar, alla kommer ge samma svar. Den viktigaste försäkringen oavsett om det handlar om singelhushåll eller barnfamiljer är hemförsäkringen. Att leva utan hemförsäkring är att riskera att bli skuldsatt för resten av livet om vissa olyckor skulle inträffa. Exempelvis bränder eller allvarliga fuktskador som påverkar hela huset du bor i. Hemförsäkringen kan dessutom beskrivas som en paketförsäkring som inte bara täcker olyckshändelser i hemmet. Ofta ingår också saker som reseskydd och ansvarsskydd.

Som nämndes tidigare kan det dock vara svårt att ha koll på vad din hemförsäkring täcker. För barnfamiljer blir det till exempel ofta nödvändigt att teckna en separat barnförsäkring. Många hemförsäkringar ger nämligen inte ett fullvärdigt skydd för om ett barn exempelvis skulle bli svårt sjukt. Det är därför nya aktiva försäkringar är så smidiga. De anpassar sig nämligen efter din familjs förutsättningar och uppdateras löpande för att täcka in eventuella förändringar. Sådana försäkringar erbjuds av försäkringsbolaget Gofido. De är dynamiska och uppdaterar på ett smidigare sätt försäkringsvillkoren baserat på faktorer som:

  • Om någon flyttar in i hushållet eller om ni får barn.
  • Om ni köper någon ny dyr produkt, en ny TV, ny cykel etc.
  • Kort sagt allting som händer i era liv som kan tänkas behöva omfattas av er hemförsäkring.