Besök Norrköping med barnen

Funderar du på att åka iväg med barnen och bo på hotell en helg? Då är Norrköping ett optimalt alternativ. Här kan familjen varva ett besök på Kolmården med andra roliga aktiviteter för både stora och små.

I Norrköping finns dessutom trevliga hotell som ofta erbjuder prisvärda paketpris för barnfamiljer. Åk direkt efter skolan en fredag och hem efter hotellfrukosten på söndag.

Välj hotell i centrum

För att få ut det mesta av en helg är det viktigt att välja ett bekvämt boende. Ett tips är att boka hotellrum på Elite hotell i Norrköping som ligger centralt i staden. I närheten finns många trevliga sevärdheter och dessutom många bra restauranger och caféer. Endast 30 minuter med bil från hotellet ligger Kolmården som är ett måste när du besöker Norrköping med barn.

Du kanske även funderar på att ta med barnen till den populära ”Busfabriken”. Det är Europas största inomhuslekhall och en plats för hela familjen:

”Här får alla barn hoppa, leka, busa, stoja, springa, pyssla, mysa och knasa sig så mycket de vill.”, står det som beskrivning om Busfabriken på Visit Norrköpings hemsida.

Busfabriken ligger också på rimligt avstånd från barnvänliga Elite Hotell, cirka 20 minuters promenad eller 5 minuter med bil.

Med eller utan bil?

När du ska resa med barn är bilen ofta ett smart drag eftersom du kan packa mer än om du åker tåg och dessutom enkelt ta dig mellan olika platser. Hos Elite hotell i Norrköping kan du enkelt parkera bilen i ett närliggande parkeringsgarage. Med det sagt går det också utmärkt att åka buss eller tåg åka buss eller tåg till Norrköping. När det är dags att besöka Kolmården går det att åka buss med den lokala kollektivtrafiken.