Pengar är tid för lek

Det smärtar att läsa de grymma vardagar som drabbar många småbarnsfamiljer. Idag är det fler än någonsin som vräks, och regeringen tar krafttag för att förbättra barnfamiljernas ekonomi. Men det är inte alltid så lätt, och många vet inte hur de ska ta sig ur skuldfällor.

Det är inte alltid lätt att ta övervägda beslut om sin ekonomi. Många gör alldeles för spontana infall när ekonomin tryter som värst, och därför är sajter som axofinans.se bra: där kan man nämligen jämföra privatlån och därmed se vad ett lån faktiskt skulle kosta en. Genom att lära sig mer om ränta, lånekostnader och återbetalningstid hoppas man att fler barnfamiljer ska kunna klara sig ut ekonomiska trångmål. Att ha det kämpigt med ekonomin gör ju att man blir trött och inte orkar med att leka lika mycket.

Ekonomin för barnfamiljer har ändå blivit bättre

Även om mycket pekar på att ekonomin för barnfamiljer har blivit något bättre, bland annat genom att man höjt barnbidraget från och med mars 2019, är det fortfarande många barnfamiljer som lever i skuldfällor och liknande:

”Under flera år har antalet barn som berörs av vräkningar i landet minskat, men nu har trenden vänt. Förra året berördes 20 barn i Kalmar län av vräkningar när föräldrarna inte kunde betala hyran.” SR

En nyckel till varför så många lever i fattigdom kan vara att man helt enkelt har för dålig kunskap om krediter och lån. Därför är det alltid bra att påminna varandra om hur viktigt det är att jämföra innan man lånar, för att man ska kunna se vilket alternativ som faktiskt är mest lukrativt för en själv. I det långa loppet så räknas faktiskt varenda insparad krona, speciellt för småbarnsfamiljer som räknar sina pengar! Det är heller inte ovanligt att folk glömmer bort att ens inkomst minskar mycket när man går på föräldraledighet.