Bra kosttillskott när du är gravid

Är du gravid och funderar över om du behöver komplettera kosten på något sätt? Grunden är en näringsrik och omväxlande kost, men ibland behövs tillskott. I den här artikeln lär du dig mer om omega 3 och vilken betydelse det har för barnets utveckling.

När du är gravid behöver du äta bra för att ditt barn ska utvecklas ordentligt. Bland näringsämnena du behöver finns essentiella fettsyror. Kolla på: omega 3 gravid för att hitta ett bra tillskott som du kan ta när du är gravid. Här nedan kan du läsa mer om varför omega 3 är viktigt för barnets utveckling och varför du behöver äta mer näringsrikt än vanligt.

Ät extra näringsrik kost när du är gravid

Först och främst går det att konstatera att du som är gravid behöver äta extra näringsrik kost. Lägg ned extra möda på att se till att det du får i dig är näringsrikt och ta gärna extra tillskott av folsyra och järn. Vårdguiden 1177 påpekar dock att du för den skull inte behöver äta för två. Hur mycket kost som är optimalt för dig att äta beror på olika faktorer. Till exempel hur mycket du vägde innan du blev gravid.

Ta omega 3 när du är gravid

Omega 3 är en fettsyra som finns naturligt i en hel del kost, bland annat i fet fisk och nötter. Om du äter en tillräckligt mångsidig producerar din kropp dessutom själv omega 3 och liknande fettsyror. När du är gravid kan det dock vara en bra idé att komplettera med kosttillskott. I synnerhet algbaserat omega 3-tillskott. Tidningen Mama listar i en artikel ett antal bra skäl till varför du ska äta omega 3 när du är gravid. Bland dem finns att du försäkrar dig om att ditt barn får tillräckligt av den livsviktiga fettsyran. Omega 3 är bland annat viktigt för att barnets nervsystem och hjärna ska utvecklas på ett fullgott sätt.