Låt bli min cykel!

Har du nyss köpt en sprillans ny cykel åt barnen och upptäcker till din stora besvikelse att den är stulen inom loppet av några dagar? Du är inte ensam. Men med ett cykellås kan du i alla fall undvika den värsta risken.

Barn tar gärna sin nyinköpta cykel till skolan men där riskerar den också att bli stulen. Och det vore väl synd? Med ett lås från Cykloteket blir det dock svårare för tjuvar att ta den. Låsen från Cykloteket är starka och tuffa att få upp och dina barns cyklar stannar på plats.

blå cykelÖkade cykelstölder vid skolor

Antalet cykelstölder vid skolor blir allt fler. Och det handlar om både småskolor och universitet. Med nya cyklar som har allt fler finesser och därmed ett högre pris, blir tjuvarna mer intresserade. Cyklar stjäls för att säljas vidare eller för att behållas och tyvärr är det få som klaras upp. Det finns dock flera saker du som förälder kan göra för att förringa obehaget och minska riskerna – förutom att köpa ett cykellås.

Se till att barnen kan ställa in cyklar i förråd i den mån det är möjligt. Kanske skolan har ett eget cykelförråd som åtminstone färre obehöriga har tillgång till. Undvik också att köpa en elcykel som är den mest populära cykeln just nu. Den är värd väldigt mycket pengar.

 

– Vi kan se att vi får in fler anmälningar om stulna elcyklar, och dom här cyklarna kan ju ha mer värde än bilar som folk åker omkring i idag, säger Stefan Dangart, presstalesperson hos polisen

 

Se också till att inte ha alltför dyrbara delar på cykeln om du mekat med den själv. Ofta stjäls delarna för att lämna en halvdöd cykel med endast ramen kvar.