Fixa ett praktiskt hemmakontor

Funderar du på att inreda ett hemmakontor? En av många fördelar med att ha en arbetsplats i hemmet är att du kan gömma undan viktiga papper och pärmar från klåfingriga barnhänder. Här hjälper vi dig att avsätta en vrå i hemmet för det viktiga hemmakontoret.

Lämpliga ställen att placera ett kontor på kan vara hallen, gästrummet eller ett hörn av vardagsrummet. Du behöver bara ett litet skrivbord och en stol. Komplettera med fina skrivbordstillbehör från Kontorsgiganten, så kommer det garanterat att bli en av dina favoritplatser i hemmet.

En ostörd plats i hemmet

Genom att inreda ett hemmakontor skapar du en permanent plats att arbeta ostört på. Ett skrivbord signalerar arbetstid, vare sig det handlar om att jobba hemifrån eller sköta hushållsekonomin. Som förälder är det viktigt att förklara för barnen att du arbetar, trots att du är hemma. Ett hemmakontor kan tydliggöra skillnaden mellan fritid och arbete, och barnen kan lättare förstå att du är upptagen när du arbetar vid skrivbordet.

Ordning och reda

Det är många viktiga papper och ting att hålla reda på i en familj: räkningar, skolscheman, försäkringar, kvitton, bankdosor, deklarationer och så vidare. Det är lätt att allt hamnar i kökslådan och sedan glöms bort. Genom att samla all dokumentation på ett och samma ställe förenklar du för både dig själv och den övriga familjen. Alla vet var sakerna finns, och slipper springa runt och leta.

Så inreder du ett hemmakontor

Det enklaste kontoret består av ett bord och en bekväm stol. Det viktigaste är att det är en plats där du kan låta saker och ting ligga framme, och inte behöver plocka efter dig när du är färdig. En del av köksbordet är därför inte så lämplig som kontorshörna. Kanske har du ett gästrum att utnyttja, eller så finns det en ledig plats i hallen eller vardagsrummet. Skaffa snygga kontorsmöbler som smälter in i den övriga inredningen. En hurts är en bra förvaringsmöbel. Märk varje låda i hurtsen med familjemedlemmarnas namn, så att det blir enkelt att hitta rätt.