Så hittar du en bra mäklare

Att sälja en bostad för att sedan köpa en större är en viktig affär. Du vill få ut det bästa möjliga priset på din nuvarande bostad. För att få det är ditt val av mäklare otroligt viktigt.

Att köpa och sälja en bostad är två stora affärer. Om du ska sälja bostadsrätt eller hus till förmån för ett större boende för att familjen växer ska du anlita en bra mäklare för att lyckas med din försäljning. Det är viktigt att du hittar en mäklare som är med i hela processen och som gör att bostadsaffären känns trygg och smidig. Att det blir en lönsam försäljning är också viktigt.

Fokusera på mäklartjänsten

Yeah,,We,Got,New,Home.,Clients,Happy,About,Getting,ApprovedNär du ska välja en mäklare ska du verkligen tänka igenom vad du vill ha hjälp med. Du kanske vill ha hjälp med allt från marknadsföring till buddiskussioner. Då behöver du en mäklare som kan vara med dig genom hela försäljningen. När du ska anlita en mäklare ska du inte stirra dig blind på själva arvodet. Det finns ingen likvärdig tjänst, alla mäklartjänster skiljer sig åt. Därför ska du verkligen fokusera på vad du får och inte vad det kostar. Det kan skilja stora summor mellan mäklare som säljer samma bostad. Den skillnaden kan vara mycket större än själva arvodet. Då förstår du nog varför ditt val av mäklare är viktigt.

Marknadsföring och annonsering är viktigt

En av det viktigaste delarna i en försäljning är hur din bostad marknadsförs. Det är av största vikt att bostaden annonseras på ett bra sätt. Du vill att annonsen ska nå rätt målgrupp. Hur bostaden beskrivs i annonsen och hur själva annonsen ser ut är också oerhört viktigt. Om du vill ha en mäklare som är flexibel och som kan ge extra visningar och eventuella privata visningar ska du kolla om detta är möjligt innan du anlitar mäklaren. Det kan vara en god idé att kontrollera att mäklaren du har hittat är registrerad hos Fastighetsmäklarinspektionen innan du anlitar en mäklare. Det är en svensk statlig förvaltningsinspektion och en mäklare måste vara registrerad där för att få vara fastighetsmäklare i Sverige.