Så förbereder du dig inför bostadsförsäljningen

När du planerar att flytta till större är det bra att värdera den nuvarande bostaden. Då är det bland annat lättare att hitta ett nytt boende att köpa. Tänk på att prata med barnen om flyttplanerna.

Om du går i flyttankar och vill sälja din nuvarande bostad till förmån för en större finns det en del saker att tänka på. Att börja med att göra en bostadsvärdering är ett bra första steg, gör en kostnadsfri värdering redan idag. Då får du en indikation vad du kan förvänta dig för pris om du säljer nu. Det är flera faktorer som avgör värdet på din bostad. Det är bland annat läget, storleken, adressen och skicket. Om bostadsmarknaden är kall med dykande priser är det ännu viktigare med en värdering. Även om du inte ska sälja kan det vara lönsamt med en värdering.

“Bankerna har lite olika bedömningar på vilken typ av värdering som krävs.” Läs mer här

Hitta en ny bostad i rätt prisklass

En annan fördel med att göra en bostadsvärdering är att du lättare kan få ett lånelöfte för den nya bostaden du tänkt köpa. När du har en värdering på bostaden du bor i är det lättare att hitta en ny bostad i rätt prisklass. Det är viktigt att du inte köper ett boende som är för dyrt. Förutom allt det praktiska är det betydelsefullt att tänka på barnen om du planerar en flytt. Förbered dem i god tid för att flytten ska bli bra och smidig.