Så lyckas du baka med barn

Att baka med barn är ett bra sätt att umgås. Barn som får vara med och baka något gott som de sedan får bjuda på har positiva effekter. Barnen känner sig ofta stolta över vad de gjort.

Det är underbart att dela en stund i köket tillsammans med barnen. Att baka med barn kan ge massa glädje och skratt. För att bakningen ska bli bra för alla parter är det en fördel att välja enkla och goda recept som framförallt barnen gillar. Det är även bra att använda bra utrustning, det kan underlätta mycket. Det finns silikonformar i en mängd olika varianter som går att beställa till baket.

Silikonformar är enkla att jobba med

Fördelen med silikonformar är att det varken drar till sig färg eller smak. Det gör att du kan använda silikonformarna till många olika ändamål. Eftersom silikon är ett material som är flexibelt är det möjligt att på ett enkelt sätt få ut bakverken ur formarna. Metallformar är inte alls lika enkla att jobba med. Du kan även använda dem flera gånger.

“Hela nätet är fullt med recept för barn menar hon, som inte går att misslyckas med.” Läs mer här

Låt barnen vara med

När barnen är med och bakar är det bra att låta dem få testa sig fram och verkligen får vara delaktig. Det är även viktigt att tänka på att baka tillräckligt, det måste räcka till alla i familjen. Muffins är ett bakverk som går att variera mycket och räcker till många. Till muffins passar silikonformar perfekt. Färgglada tårtor och kakor är godsaker saker barn brukar gilla.