Så gör du bra bostadsaffärer

På många sätt är en försäljning och inköp av en ny bostad stora affärer, inte minst för barnfamiljen. Naturligtvis vill du sälja till det högsta möjliga priset och köpa till det förmånligaste. För att öka chanserna för att lyckas är det en god idé att leta upp en kunnig mäklare.

Glad mäklare som säljer en lägenhetBostadsaffärer tar tid och energi. För att göra processen smidigare när du både ska köpa och sälja är det ett tips att anlita en mäklare som kan hjälpa till med båda affärerna. Det kan du spara mycket tid på. Du kan välja att både köpa och sälja bostad med Mäklarhuset om du vill ha en mäklare som finns för dig under hela processen.

Hitta den bästa mäklare

Mäklarhuset brinner för att alltid hitta den bästa lösningen för sina kunder. De är införstådda med vad bostadsaffärer betyder för människor. Därför är Mäklarhuset ett bra val. Det finns 110 kontor runt om i Sverige, tveka inte utan kontakta dem redan idag för att påbörja antingen försäljningen eller jakten på en ny drömbostad till familjen.

Förtroende för mäklaren

Det viktigaste när det kommer till valet av mäklare är att du och familjen känner förtroende för mäklaren och att hen har djup kunskap om bostadsmarknaden i just ditt område. Ett tips för att öka chanserna för en bra bostadsaffär är att vara tydlig med dina krav och önskemål redan från början.

Fördelarna med att anlita samma mäklare

Det kan vara ekonomiskt fördelaktigt att använda dig av samma mäklare både till försäljningen och köpet. Om mäklaren och du kommer bra överens kan hen göra det där lilla extra för dig när det kommer till både försäljning och köp av ny bostad. Oavsett om du ska köpa eller sälja ska du alltid prata med mäklaren för att få en bild av hur hen tänker. Detta är extra viktigt när det kommer till försäljning av en bostad. Även om du har förtroende för mäklaren ska du alltid gå igenom budgivning, kostnader, visningen och marknadsföring tillsammans med mäklaren för att ha koll på hur försäljningen faktiskt kommer att gå till. En duktig mäklare vet även när bästa tidpunkten för att sälja är.