Tips när du ska välja matkasse

Det där med att handla mat tar tid, kostar pengar och kan vara jobbigt. När du kommer från jobbet blir det ofta snabbmat som får följa med hem, och att gå in i affären för att handla känns inte alls lockande. Då kan matkassen vara ett alternativ.

Kanske tror du inte att matkasse är något för din familjen men läs en Linas matkasse recension så kan du snabbt bli omvänd. Matkassar är både billiga och smidiga, oavsett om du är ensamstående eller har en större familj. Det finns dock en del saker att jämföra så att du får rätt kasse.

wrap med grönsakerJämför matkassarna

När du ska köpa en matkasse kan det vara bra att läsa recensioner som andra kunder skrivit om kassarna. Då kan du få veta mer om kassarnas innehåll, matens kvalitet med mera. Du bör också jämföra priserna för att se vad det verkligen är du får för pengarna. Matkassar finns för olika stora familjer, för olika många dagar och ibland kan det vara mer lönsamt att köpa en kasse med fler portioner än man behöver för att kunna laga lite extra till lunch eller extra portioner. Genom att jämföra matkassarna kan du alltså spara en hel del pengar.

Fördelarna med att ha matkasse

Det finns flera fördelar med att ha en matkasse. För det första behöver du inte lägga lika mycket tid på att springa i affärer. För det andra är risken inte lika stor att du tar med dig snabbmat hem om du vet att det redan finns mat i kyl eller frys. Har du en matkasse har du fått recept och ingredienser med den och det är bara för dig att se till att sakerna till den aktuella rätten inte ligger i frysen när maten ska lagas.

En annan rejält stor fördel med matkasse är att recepten är näringsrika och välbalanserade när det gäller vitaminer och andra ämnen. Du och din familj löper med andra ord inte lika stor risk att drabbas av näringsbrist eller liknande.

Hemleverans eller hämta kassen?

När det gäller matkassar kan du antingen få den levererad till dörren, på en tid som passar dig, eller så kan du hämta den i din matvarubutik. Om du bor på landsbygden eller mer avlägset kan det hända att matkassen inte kan levereras utan du får då hämta den på en bestämd dag.

smörgåsar med pommes fritesKomplettera med andra varor

Om du ska hämta din matkasse i butiken kan du samtidigt passa på att handla mjölk och annat som behövs till veckan. På så sätt slipper du springa i butiken under veckans andra dagar. Även om du kan få din matkasse levererad hem kan du handla en hel del mat online och sedan få den levererad tillsammans med matkassen. Du kan ta del av precis samma erbjudanden och rabatter som i mataffären, och ibland finns det också rabatter som bara gäller vid mathandel online. Dessutom sparar du tid. Du kan beställa maten precis var och när du vill. Även om maten inte levereras hem kan du ofta hämta upp den, packad och klar i affären.